Concert Ars Vocalis

Ars Vocalis voert vier wereldpremières uit 
8 november te Delft en 9 november te Leidschendam


Concert

Delfts kamerkoor Ars Vocalis voert voor haar 55-jarig jubileum o.l.v. Rob Kaptein vier wereldpremières uit; naast deze vier nieuwe composities staat muziek van Bach en Mozart op het programma

Plaats & Datum

·         Zaterdag 8 november 2014 in de Van der Mandelezaal, Prinsenhof in Delft; aanvang 20.00

·         Zondag 9 november 2014 reprise in de Dorpskerk in Leidschendam, Damhouderstraat 2; aanvang 14.30

Toegangsprijs

€ 15 (bij reservering vooraf)


Het Delfts kamerkoor Ars Vocalis voert onder leiding van Rob Kaptein op zaterdag 8 november  vier wereldpremières uit tijdens haar jubileumconcert in de Van der Mandelezaal  in de Prinsenhof in Delft. Meteen reprise in de Dorpskerk in Leidschendam  op zondag 9 november.  Vier hedendaagse Nederlandse componisten (Florian de Backere, Anke Brouwer, Dirk Dekker en Rita Hijmans) hebben speciaal voor Ars Vocalis gedichten over het lustrumthema Vrijheid en Verbondenheid getoonzet. Enkele van deze gedichten zijn van Delftse dichters.

De Delfiade heeft Ars Vocalis  verzocht het lustrumthema te gebruiken als hoofdthema van de Delfiade . Een verzoek dat uiteraard dankbaar is ingewilligd

De concertdata zijn niet toevallig gekozen:  op 9 november is het precies 25 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel en dit jaar is het 200 jaar geleden dat Nederland zijn grondwet kreeg.

Onder het motto ‘Ik daag je uit, te dromen van Vrijheid en Verbondenheid, en meer, en meer dan dat …’ viert Ars Vocalis haar 55-jarig jubileum met een jubileumconcert. Tijdens dit concert legt Ars Vocalis verbinding tussen muziek en poëzie, tussen  oude en hedendaagse componisten, en tussen de generaties met het optreden van het kinderkoor van de Delftse Vrije School Widar. De kinderen zingen o.a. een bewerking van Beethovens Ode an die Freude.

Naast de vier nieuwe composities staan het dubbelkorig motet van J.S. Bach Singet dem Herrn ein neues Lied en de romantische Notturni van W.A. Mozart met originele klarinetbegeleiding op het programma.

Tijdens het concert dragen de kinderen en de dichters de gedichten voor. Tevens lichten de componisten in een flitsvoordracht toe hoe zij tot hun composities zijn gekomen.

U bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere concerten te beluisteren. Kaarten zijn te bestellen via www.arsvocalis.nl