Fietsen langs orgels


De Fietstour van de Stichting Kerkconcerten Delft.

Op zaterdag 28 mei wordt de in belangstelling groeiende fietstour gehouden langs minder bekende orgels in en om Delft. Dit jaar krijgen we vier huiskamerconcerten op orgels en klavecimbels. We gaan luisteren bij de fam Huijsing in Schipluiden (’t Woudt) naar hun van Vulpen orgel, bij de fam. van den Bergh in Delft naar hun orgel van de fa. Elbertse, bij de fam. Hoogendoorn in Delft krijgen we een concert op hun klavecimbel en orgel, evenals van Alexander  van Dijk in de kapel van de Oude Kerk.

Vertrekpunt is de Vierhovenkerk aan de Obrechtstraat 50 2625XN Delft. Gratis parkeerruimte is er voldoende, handig voor degenen die met een auto komen en verder fietsen. De start is om 13.00 uur, het slotconcert is ook in de Vierhovenkerk rond 17.30 uur. Daar staat om 17.00 uur de koffie en thee klaar en sluiten we af met een uitleg over het Norman&Bearorgel door Christo Lelie en uiteraard muziek. Einde van de middag om 18.00 uur.

Voor deze orgeltocht is het aantal deelnemers beperkt. Er zijn 48 plaatsen beschikbaar, verdeeld over 4 groepen. Iedere groep heeft maximaal 12 deelnemers. Wie zich in een groepje opgeeft delen wij zoveel mogelijk in dezelfde groep in. Op iedere locatie is 30 minuten muziek. De fietsafstand is geschat op maximaal 20 minuten fietsen per locatie. Aan de start ontvang u een programmaboekje en de routes.

Inschrijven kan tot woensdag 25 mei gelijk met de bijdrage van € 10 of meer p.p. op de rekening van de stichting o.v.v. van sponsortour Bätz-orgel Nwe kerk. Uw bijdrage is aftrekbaar als gift. Graag voor de correspondentie een mailbericht aan de secretaris@kerkconcertendelft.nl met uw naam en tel. nummer. Telefonische opgave op 06-51146857. Vrienden van de Stichting Kerkconcerten Delft kunnen kosteloos deelnemen, maar een bijdrage is altijd welkom. Voor een beperkt aantal vrienden is er autovervoer. Eigen vervoer mag ook, maar wel graag aanmelden voor zo mogelijk meerijders.

De netto opbrengst komt ten goede aan de restauratie van het Bätz-orgel in de Nieuwe kerk.

Namens de stichting,
Kees van den Heuvel

St. Kerkconcerten Delft rekening nr. NL71RABO 0383.4431.72

Comments