Licht op Vierhoven - 18 juni 2016


plaatsen zonnepanelen op de Vierhovenkerk
Uitnodiging Feest 
‘Licht op Vierhoven’ 18 juni 2016

Wat: 
workshops, ontmoeting, officieel moment, maaltijd en vesper
Wanneer: 18 juni 2016
Wie:
- voor gemeenteleden van 14:00 -19:30 uur. 
- voor mensen uit de buurt, relaties en geïnteresseerden:
   vanaf 15:45 uur.
Waar:
Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50, Delft

Om te vieren dat we als Vierhovenkerk binnenkort ons elektriciteitsverbruik zelf kunnen opwekken is er op zaterdag 18 juni a.s. een feest met als thema ‘Licht op Vierhoven’. Wij nodigen u van harte uit voor het gehele programma, vanaf 14 uur voor gemeenteleden. 
Uiteraard ben u ook van harte uitgenodigd om bij het officiële moment bij de ‘start’ van het gebruik van de zonnepanelen om 17.00 uur aanwezig te zijn. 

Voor vragen over het feest of het programma kunt u terecht bij de scriba of Gabrielle Uitbeijerse.Op donderdag 19 mei 2016 zijn de zonnepanelen op het dak van de Vierhovenkerk geplaatst. Daarmee zijn wij de eerste kerk in Delft met zonnepanelen op het dak! 
De Vierhovenkerk verbruikt per jaar zo’n 15.000 KWh aan elektriciteit. Met de zonnepanelen kunnen we ongeveer 90% van ons elektriciteitsverbruik opwekken. Met groene stroom en duurzaam kerkbeheer zetten we een stap in onze opdracht tot rentmeesterschap, een goed beheer van de schepping. 

De 62 zonnepanelen met elk een vermogen van 260 Wattpiek werken effectief met optimizers om schaduweffecten van de bomen langs het fietspad tegen te gaan. De kosten van € 24.000 zijn iets hoger dan de daadwerkelijke giften die binnen zijn gekomen. 
Het college van kerkrentmeesters zet de vermeden energiekosten van de eerste anderhalf jaar in om dit verschil op te vangen. Daarna hebben we geen elektriciteitskosten meer in de komende 25 jaar! 

Op het feest 'Licht op Vierhoven' op 18 juni 2016 in de middag vieren we dat de zonnepanelen op het dak liggen! Wees welkom om dit feestelijk met ons mee te vieren. Zie linkerkolom voor de details.
meer informatie over de actie zonnepanelen