Delft-Esteli

De muurschildering in de hal van de protestantse wijkgemeente Vierhoven laat al direct iets van de stedenband met Estelí zien: in de loop van de jaren heeft de ZWO-commissie diverse acties gehouden om projecten te steunen, zoals het bejaardentehuis Santa Lucia, de apotheek van Padre Juan en verschillende kinderdagverblijven.
Hiervoor werkt de ZWO-commissie samen met het Platform Delft–Estelí, een ontmoetingsplek voor ideeën, inspiratie en samenwerking met de zusterstad Estelí in Nicaragua.
Meer informatie op Facebook: Platform-Delft-Esteli


Guadaloupe kerkAfgelopen jaar zijn ook de eerste contacten gelegd met de Guadaloupe kerk in Esteli. Ds. Marco Visser heeft een Skype-contact gehad met de kerk in Esteli. Dit contact wil de ZWO-commissie uitbreiden. Tijdens Kerst 2014 zijn er video-opnamen gemaakt om een korte film te maken over hoe Kerst in Delft wordt beleefd. Deze film wordt gemonteerd en naar de gemeente in Guadaloupe gestuurd.Bezoek


Afgelopen zomer heeft gemeentelid Robert-Jan van Egmond samen met andere Delftenaren Estelí bezocht. Ook een bezoek aan de Guadaloupe kerk stand op het programma. De kerk werkt in 7 wijken in en rondom Estelí. Er is nog steeds veel armoede. Er is een voedselbank en ook wordt er kleding ingezameld en verkocht voor het goede doel. Op het terrein is ook een tandartspraktijk waar mensen gratis naar de tandarts kunnen. Men is de kerk aan het bouwen: het plafond is vernieuwd en ruimte rondom het podium wordt opgeknapt. Ook wil men een ruimte aan de kerk bouwen waar de priester zich kan omkleden.
Robert-Jan overhandig namens de Delftse kerk twee paaskaarsen aan de priester. De priester zegt dat het een mooi gebaar is omdat het belangrijk is om in je leven een lichtje te laten branden.