Voettocht voor Vrede 2010

Op zaterdag 25 september 2010 werd alweer de 6e Voettocht voor Vrede gehouden van 13:30 tot 15:30 uur, vanaf het wijkcentrum De Vleugel.

De wandeling werd georganiseerd door de Rooms-Katholieke Sint Ursulaparochie, de Turkse Sultan Ahmet Moskee, de wijkcentra De Vleugel en Het Buitenhuis, de Hervormde wijkgemeente Mattheus en de Protestantse wijkgemeente Vierhoven.

Doel was de ontmoeting met een inwoner van Delft, die je nog niet kent. De ander is soms een grote onbekende – zoals jij dat bent voor een ander. Tijdens de voettocht wordt iedereen uitgenodigd om een praatje te houden met een ander over enkele vragen die aangereikt worden.
 
Iedereen, jong of oud, van elke (of geen) geloofsovertuiging was welkom om mee te lopen. De wandeling was ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

Lees hier de ideeën die werden opgeschreven over de buurt.....

Hiernaast staan de posters uit verschillende jaren.
De organisatie was in handen van:In 2005 werd het volgende manifest opgesteld:
De deelnemers aan de Vredesloop 
 
Zijn van mening dat:
Mensen goede contacten moeten hebben met hun buren;
Mensen niet vol vooroordelen elkaar moeten ontmoeten;
Mensen van wel k geloof, ras ook, man of vrouw, gelijkwaardig zijn aan elkaar.
 
Daarom willen zij:
deze mening uitdragen overal, waar zij anderen ontmoeten en op die manier beginnen met het proces van de vrede in de eigen straat, buurt en stad.
 
Zij hopen en vertrouwen dat:
deze houding zal uitstralen over de hele stad, zodat Delft met recht genoemd zal worden een stad van vrede en de stad van hoop op de toekomst
 
2010

2009
 

2008                              2007