Catechese

Bij de catechese wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende groepen:

Catechisatie 12-14 jaar

Belijdeniscatechisatie

Zoals elk jaar nodigt de protestantse wijkgemeente Vierhoven mensen uit in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar voor open gesprekken over geloven.

Het kan zijn dat, naarmate de afstand van het ouderlijk huis steeds groter werd, jij je steeds minder bent gaan bezighouden met zaken van geloof. Dat wil niet zeggen dat jij niet nadenkt over de zin en de onzin van het leven.

Ik wil je uitnodigen om voor jezelf en samen met anderen uit te zoeken of het christelijk geloof bevredigende antwoorden geeft op de zinvragen van deze tijd. Misschien doe je dat voor het eerst, dan moet je dit beschouwen als een eerste verkenning. Misschien doe je het wel voor het laatst om voor jezelf de balans op te maken waarom het geloof voor jou geen optie is.

Bijbelkring voor verstandelijk gehandicapten

Zit je in de eerste of de tweede klas van de middelbare school, dan ga je steeds meer een eigen mening vormen. Je neemt niet alles zomaar aan wat vader of moeder zegt. Nee, je gaat zelf op onderzoek uit. En zo hoort het ook. “Wie of wat is God en waarom zou IK in God moeten geloven?” “Wie is Jezus en waarom zou hij voor MIJ belangrijk zijn?”. Lastige vragen, maar ik zal zoveel mogelijk antwoorden voor je verzamelen. Dan mag jij kiezen. Of natuurlijk zelf een antwoord bedenken.

Catechisatie 15-17 jaar

Vaag: Welke richting kies ik voor mijn opleiding?Vager: Wat voor werk ga ik straks doen?

Vaagst: Wat voor toekomst ga ik tegemoet?

Een aantal van jullie moet de komende tijd moeilijke keuzes maken. Komt dat even goed uit: de kerk wil je daarbij een handje helpen.

Iedere woensdagavond, van september t/m december en van maart t/m juni, is er een kring voor verstandelijk gehandicapten. Deze wordt gehouden in de Vierhovenkerk van 19.00 tot 20.00 uur.

De kring wordt verzorgd door de I.C.V.G. (Interkerkelijke Commissie voor de geestelijke verzorging van Verstandelijk Gehandicapten) en is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten uit heel Delft, zowel thuis wonend als in een gezinsvervangend tehuis.

tijdens de speciale Kerstviering 2008